Galerii: Keskerakonna volikogu kogunes istungile

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Keskerakonna volikogu istungil esinesid avaldusega aseesimees Kadri Simson, peasekretär Priit Toobal ja juhatuse liige Kalev Kallo.

Altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises kahtlustatav Kalev Kallo nendib, et nädal on olnud keeruline ja täis ebameeldivaid ootamatusi. «Aga Keskerakonda on varemgi jõuliselt rünnatud, mistõttu ei lase me end hirmutada! Kahtlustused on põhjendamatud ja nende kokkupanemisel on püütud luua kunstlikke seoseid, mis ei vasta tegelikkusele,» räägib Kallo.

Kallo rõõmustab, et kohus teda linnavolikogu juhi kohalt ei eemaldanud, ning loodab, et ka Edgar Savisaar jäetakse ametisse.  

«Me võtame vastu poliitilise võitluse, mis algas! Võtame vastu, võitleme ja võidame!» ütleb Kallo. Talle aplodeeritakse.

Kallole järgneb Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali samalaadne kõne. «16. detsember (2010). Kapo nimetab Postimehe vahendusel Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendiks. Savisaar lükkab väited ümber, prokuratuur ei esita isegi kahtlustust!» alustab Toobal ja loetleb seejärel kõik juhtumid, kus kaitsepolitsei on erakonda tema sõnul ilma mingi põhjuseta «kiusanud».

«Mul on kahju, aga me ei ela enam sajaprotsendiliselt õigusriigis,» lisab Toobal, kes ise on mõistetud kahes kohtuastmes süüdi eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises. Riigikohus langetab oma otsuse peagi.

«Jõustruktuurid ja politsei on võimuerakondade käsutuses. Vahel mulle tundub, et põhjus, miks meid lihtsalt seina äärde pole pandud, on see, et on vaja olla osa Euroopast,» lõpetab Toobal, kelle sõnul on Keskerakond alustanud võitlust õigusriigi nimel ja nende vastu, kes tahavad kehtestada uut vaikivat ajastut.

Samasuguse jutuga jätkab Kadri Simson.

«Me oleme kindlad, et kui selguvad tõendid, siis see asi ei näe välja nii, nagu soovitakse.»

Ta lisab, et Tallinna linnavalitsus on juba kõik prokuratuuri tõendid ümber lükanud.

«Kui iga hinna eest asi kohtusse veetakse, siis aastaid kestev kohtulahing mõjub kurnavalt igale inimesele. Mõjub ka täie tervise juures olevatele inimestele. See võtab ka õigeksmõistmise korral inimese elu aastateks,» räägib Simson, kuid rõhutab, et erakonna igapäevatöö peab praegu jätkama.

Ta ärgitab keskerakondlasi andma oma piirkondades toetajatele selgitusi.

«Peame uskuma, et meie poole on õigus! Linnavalitsuse dokument näitab, et neid kahtlustusi pole võimalik tõestada, neil pole alust!»

Keskerakonna volikogu kogunes täna korralisele istungile.

Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises möödunud aasta jooksul. Kahtlusaluseid on kokku seitse: peale Savisaare veel Aivar Tuulberg, Aleksander Kofkin, Kalev Kallo, Hillar Teder, Vello Kunman ja Villu Reiljan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles