Juškin vahetusest: Moskva püüab julgustada oma agentuuri Eestis

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohvri ja Aleksei Dresseni vahetus Piusa jõe sillal Kunitšina Gora piiripunktis
Eston Kohvri ja Aleksei Dresseni vahetus Piusa jõe sillal Kunitšina Gora piiripunktis Foto: Ekraanitõmmis Rossija24 videolt

Balti Venemaa uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin arvab, et Eston Kohvri vahetusega Aleksei Dresseni vastu üritab Moskva julgustada oma Eestis tegutsevat agentuuri ja Eesti valitsuse vastaselt meelestatud jõude.

«Üks sõnum on mõeldud ebaseaduslikule agentuurile - töötage rahulikult, me ei jäta teid hädas üksi,»  vahendas ERR Uudised Juškini sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

«Teine sõnum on suunatud eraisikutest armee juhtidele, seda armeed moodustab Moskva juba palju aastaid Eestis ja sellest peab saama peajõud hübriidsõja algetapil. Kui uskuda Eesti ajalehti, siis tegeles Dressen alates 2007. aastast nende gruppidega. Praegu võime endale ette kujutada, et Dressenist saab Moskvas kompetentne ja kogenud kuraator eraisikutest armee jõugrupeeringule,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles