Eesti teedel hakatakse testima mobiilseid kiiruskaameraid

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statiivil olev kiiruskaamera. Illustratiivne foto.
Statiivil olev kiiruskaamera. Illustratiivne foto. Foto: Lystseva Marina/ITAR-TASS

Siseministeeriumi eestvedamisel hakatakse homme katsetama mobiilseid kiiruskaameraid, mida saab kerge vaevaga ringi tõsta.

Mobiilsete kiiruskaamerate sobivust Eesti oludesse testitakse kaheksanädalase testprojekti raames, teatas maanteeamet.

Mobiilsed kiiruskaamerad on alternatiiviks füüsilisele politsei järelevalvele ja statsionaarsetele kiiruskaameratele. Nende eeliseks on see, et neid saab paigaldada sinna, kus kiiruseületajate arv on suur, kuid kus kiirust mõõta või sõidukeid peatada on raske või võimatu.

Siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks selgitas, et kiirusmõõtesüsteem paigaldatakse näiteks statiivile või seisvasse sõidukisse. Nii saab mõõtmispunkti ööpäeva jooksul pidevalt muuta. Juhile antakse sellest ka edaspidi teada teelõigule paigaldatud teavitusmärgi kaudu.

Praegustel kiiruskaameratel on statsionaarsed kaamerapostid ja autojuhid teavad täpselt, kus mõni post asub.

«Kuna jätkuvalt on probleemiks sõidukijuhtide piirkiiruse ületamine, siis on otstarbekas keskenduda liiklusohutuse tagamisel just seda liiki rikkumiste ja raskete tagajärgede ennetamiseks,» ütles Toomas Viks.

Siseministeerium, maanteeamet ning politsei- ja piirivalveamet annavad homme mobiilsete kiiruskaamerate testprojekti idee kohta rohkem teavet ja tutvustavad kiiruskaamerate tööd reaalse mõõtmise kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles