Kaitsja: kohtu määrus on ebapraktiline

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaart kaitsvad vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs.
Edgar Savisaart kaitsvad vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs. Foto: Liis Treimann

Täna kell 14 ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs nentis, et ei näe kohtu otsusel mingit praktilist väärtust, sest soovi korral saab Savisaar linnaametnikke endiselt mõjutada. Kaitsjad kaebavad kohtu määruse edasi.
 

Nääs märkis, et kohus nõustus prokuratuuriga vaid ühes punktis - et Savisaar võib Tallinna linnapeana mõjutada oma alluvatest linnaametnikke, kes on kriminaalasjas võimalikud tunnistajad. Võimalust, et Savisaar hakkaks tagantjärele tõendeid looma või muutma, kohus tõenäoliseks ei pidanud.

Nääs märkis «Aktuaalsele Kaamerale», et advokaadid suutsid kohtule veenvalt tõendada, et riigiprokurauuri kahtlustus nn lennupiletite episoodis on alusetu ja ka kohus märkis määruses, et see episood on tõendamata. Nääs lisas, et ka ülejäänud kahtlustus on alusetu ja seda kaitse ka tõestab.

Nääs märkis, et tema hinnangul on ametist kõrvaldamine üsna mõttetu samm. «Savisaar jääb ju endiselt Keskerakonna juhiks ja Tallinna linnavalitsust juhib Keskerakond,» nentis ta, liades, et kui Savisaarel oleks teoreetiliselt kihk kedagi mõjutada, oli tal nädala jooksul selleks võimalus ja on ka edaspidi.

«Ainus praktiline meede sellise pelguse puhul oleks võtta ta vahi alla,» nentis Nääs. Seda pole prokuratuur seni taotlenud.

Savisaare kaitsjad Oliver Nääs ja Üllar Talviste kinnitasid, et kohtuvad täna kindlasti ka Savisaare endaga. Küsimusele Savisaare tervise kohta nentis Nääs, et «see pole kriitiline».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles