Aas: me ei ole uue linnapea peale mõelnud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas kutsus meediaesindajad kokku linnavalitsusse, et vastata Savisaare ametist kõrvaldamisega seotud küsimustele.

«Me oleme alles värskelt tutvunud kohtumäärusega. Homsest päevast on linnapea ajutiselt ametist kõrvaldatud. Linnavalitsus jätkab tööd vastavalt asenduskorrale,» ütles Taavi Aas, kes on linnapea kohusetäitja.

Savisaare linnapea hüved alates homsest peatuvad, kinnitas Aas. Linnapeal ei ole tema kinnitusel isiklikke nõunikke, kes peaksid töö lõpetama. Linnapea nõunikud töötavad linnavalitsuse heaks ja nende töö jätkub, kinnitas Aas.

Erakond võtab linnalt auto lepingu üle

Aasa sõnul ei ole Savisaarel ka võimalik oma spetsiaalselt kohaldatud ametiautot kasutada, kuid Keskerakond võtab Savisaare auto rendilepingu üle.

Aasa sõnul ei ole Savisaarel linnavalitsusse sisenemiskeeldu ja ta võib linnavalitsusse ka edaspidi tulla. Ka jätkub invaliftide ehitustöö linnavalitsuses.

Taavi Aasa sõnul on tal raske kohtuotsust kommenteerida, kuid ta kinnitas, et nädala jooksul ei ole Savisaar püüdnud kuidagi tema tööd mõjutada.

Uut linnapeakandidaati pole

Aasa sõnul ei maksa praegu spekuleerida selle üle, kas ta jääb linnapeaks ka siis, kui määruse vaidlustamine ei õnnestu.

«Me kindlasti ei ole mõelnud selle peale, et võiks tulla uus linnapea. Selleks ei ole põhjust,» ütles Aas.

Linnavalitsus jätkab samas koosseisus, uut abilinnapead ei tule.

Harju maakohus rahuldas täna prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist.

Linnapea asendaja on abilinnapea Taavi Aas ja järgmine asendaja on linnavalitsuse vanim liige.

Kuigi kohtu määrus on edasikaevatav, jõustub see praegu viivitamatult, mis tähendab, et praegusest hetkest pole Edgar Savisaar enam Tallinna linnapea.

Riigiprokurör Laura Vaik nentis, et prokuratuur kaalus taotlust esitades tõsiselt selle vajalikkust ja põhjendatust. «Hindasime tõendeid, kriminaalmenetluse kahjustamise riske, arvestamise kriminaalmenetluses ilmnenud asjaolusid. Kuriteoepisoodides, milles Edgar Savisaart kahtlustatakse, on tunnistajateks Tallinna linnavalitsuse ametnikud, kes saavad otse või vahendatuna linnapealt korraldusi. Leiame, et tunnistajate mõjutamise vältimiseks on linnapea ametikohalt kõrvaldamine vajalik ja põhjendatud. Õiguskaitseasutusena on meie ülesanne tagada tunnistajatele võimalus mõjutusteta ütluste andmiseks.»

Savisaare kaitsja Oliver Nääs nentis, et pole veel jõudnud määrusega tutvuda, kuid on endiselt seisukohal, et võimalus, et Savisaar linnapea ametis uurimistkahjustada võib, on vaid hüpoteetiline.

Pressikonverents algab umbes kümnendal minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles