Riigiprokurör lubab: uurimine ei kujune väga pikaks

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Laura Vaik.
Riigiprokurör Laura Vaik. Foto: Liis Treimann

Edgar Savisaare kriminaalasjaga tegelev teine riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kinnitas Kuku raadiole, et uurimine ei kujune väga pikaks. Ametist kõrvaldamist kommenteerides märkis Evestus, et kui Savisaar senist tõkendit rikub, ei ole välistatud ka tema vahistamine.

Evestus märkis, et prokuratuur hindab olukorda iga päev uuesti ja vajadusel vaadatakse meetmed üle. «Miski pole välistatud,» ütles Evestus Savisaare võimaliku vahistamise kohta. «Praegu oleme valinud elukohast lahkumise keelud ja ametist kõrvaldamise tõkendi peaosalisele ja loodame, et nendest piisab, aga loomulikult, kui tõkendeid rikutakse, siis alati on võimalik valida ka rangem tõkend.» Ta lisas, et praegu prokuratuuril Savisaare vahistamise kavatsust ei ole.

«Ma ei saa prognoosida ette kahtlustatava järgmisi samme, kuid kui kedagi on reaalselt asutud mõjutama või ilmnevad muud asjaolud, siis muidugi prokuratuur arvestab sellega ja otsustab edasiste meetmete kasutamise,» lisas Evestus.

Riigiprokurör Laura Vaik kinnitas täna kell 16 riigiprokuratuuris ajakirjanikele, et linnavalitsusse sisenemist kohtu määrus Savisaarel ei keela, kuna see puudutab vaid ametiülesannete täitmist ega sea liikumispiiranguid. Evestus lisas Kuku raadiole, et määrus saadetakse ka linnavalitsusele ja on asutuse asi tagada, et Savisaar ei saaks oma endiseid eeliseid kasutada.

«Kohus leidis, et on tõepoolest oht, et Savisaar võib linnapeana mõjutada tunnistajaid ja kooskõlastada nende ütlusi,» märkis Evestus. Lähtuvalt esitatud tõenditest jõudis kohus tema sõnul järeldusele, et Savisaar on suhelnud alluvatega viisil, milles peitub mõjutamise oht.

Laura Vaik nentis, et kohtu määrus ei välista ka seda, et Savisaar mõnel muul ametikohal – näiteks nõunikuna – linnavalitsuses edasi töötaks. Kuid kui asjad selliselt edasi arenevad, vaatab prokuratuur oma meetmed üle.

Evestus kinnitas, et prokuratuur ja kapo töötavad praegu võimalikult kiiresti. «Ma ei prognoosiks uurimisele väga pikka aega,» teatas ta. Praegu toimub tema sõnul tunnistajate ülekuulamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles