Aas: Hiiumaa võitlused ei näita haldusreformi sünniraskust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas.
Arto Aas. Foto: PP

Riigihalduse minister Arto Aas ei nõustunud arvamusega, et võitlus Hiiumaal näitab haldusreformi sünniraskusi, küll aga leidis, et sellest kogemusest on midagi õppida.

Mulle ajaleheartikli põhjal tundub, et suuresti on tegemist tavapärase poliitilise võitlusega, kus isiklikud vastuolud ja lihtsamad mured mängivad suuremat rolli kui haldusreform,» arvas Aas.

Küll aga võib igast juhtumist tema sõnul õppida. «Hiiumaa näitel: rohkem oleks pidanud kasutama konsultantide abi, rohkem asju läbi rääkida ja kokku leppida, et ei tuleks tagantjärgi nii palju üllatusi,» lausus minister.

«Kõike seda sildistada haldusreformi külge on pisut väär. Üldine kogemus liitunud omavalitsustest on ikkagi positiivne,» osutas Aas. «Aga selge see, et teatud protsesside käigus võivad tekkida teatud vastuolud ja esimene etapp toob kaasa teatud segadust.» 

Postimees kirjutas eile segadustest Hiiumaal, mis viisid täna toimuva meeleavalduseni. Perearst läks ära, apteek pandi kinni, vallavanem kangutab koolidirektorit ning asutuste juhtimine viidi Kõrgessaarest Kärdlasse. Selline on seis vähem kui kahe aasta eest Kärdla linnaga ühinenud endises Kõrgessaare vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles