Taavi Aas: loomulikult me valime, millest räägime

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea kt Taavi Aas ei näe midagi halba selles, et linnavalitsuse liikmed täna oma tööajast Hundisilmale sõitsid. «See oli puhtalt humaansusakt,» kordas ta linna avalike suhete direktori Ain Saarna sõnu.

Aasa kinnitusel ei räägitud kohtumisel tööjuttu, vaid räägiti hoopis juriidikast ja tagandatud linnapea tervisest. «Loomulikult, me valime, millest me räägime, sellepärast, et meil ei ole illusiooni, et varjatud uurimistoimingud oleks lõppenud,» ei välista Aas, et kapo võis tänast kohtumist ka pealt kuulata.

Riigiprokuröri selgituste kohaselt oli Savisaare linnapea kohalt kõrvaldamine vajalik eelkõige seetõttu, et ametikohal jätkates võib Savisaar tunnistajaid, linnavalitsuse ametnikke, mõjutada. Aas ei leia, et linnavalitsuse väljasõit Hundisilmale selle kohtumääruse põhimõttega kuidagi vastuollu läheks. «Talle ei ole pandud liikumispiirangut. Meil ei ole liikumispiirangut,» sõnas abilinnapea.

Hundisilmal olid täna abilinnapead Taavi Aas, Kalle Klandorf, Mihhail Kõlvart, Eha Võrk, Merike Martinson ja Arvo Sarapuu. Lisaks ka linnavalitsuse nõunik Liina Oja, linnapea nõunik Moonika Batrakova, linna avalike suhete direktor Ain Saarna ja linnapea abi Jekaterina Fedkina. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles