Prokuratuuril ei ole Savisaarele linnavalitsuse esindusega kohtumise pärast praegu etteheiteid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Hundisilmal.
Edgar Savisaar Hundisilmal. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigiprokuratuuril ei ole praegu põhjust arvata, et korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatav Keskerakonna esimees, eeluurimise ajaks Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar oleks linnavalitsuse esindajatega kohtudes tunnistajaid mõjutanud.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et ametist kõrvaldamise eesmärk on tagada, et Savisaar ei saaks tunnistajaid mõjutada oma ametiseisundit ära kasutades. «Praegusel hetkel puuduvad prokuratuuril andmed, et Edgar Savisaar oleks tunnistajaid mõjutanud endale soodsaid ütlusi andma,» ütles pressiesindaja, vastates Postimehe küsimusele, kas linnavalitsuse delegatsiooniga kohtumine on eilse kohtuotsuse mõttega kooskõlas.

Savisaarel käisid täna Hundisilma talus külas kõik Tallinna abilinnapead – Taavi Aas, Kalle Klandorf, Mihhail Kõlvart, Eha Võrk, Merike Martinson ja Arvo Sarapuu –, lisaks linnavalitsuse nõunik Liina Oja, linnapea nõunik Moonika Batrakova, linna avalike suhete direktor Ain Saarna ja linnapea abi Jekaterina Fedkina. Linnapead asendava Aasa sõnul ei räägitud kohtumisel tööasjust, vaid peaasjalikult Savisaare tervisest.

Harju maakohus rahuldas eile riigiprokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Savisaare eeluurimise ajaks linnapea ametist. Eelmisel nädalal esitati Savisaarele kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt võttis ta sel ja eelmisel aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka Keskerakonna kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Lisaks Savisaarele ning Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest esimehele Kalev Kallole, keda kahtlustatakse nii altkäemaksu andmisele kui võtmisele kaasaaitamises, on altkäemaksu andmises või vahendamises kahtlustuse saanud veel viis inimest: Porto Franco OÜ suuromanik Hillar Teder, Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, tema nõunik ja endine tipp-poliitik Villu Reiljan, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg ning ettevõtja Alexander Kofkin.

Mullu juulis algatatud kriminaalmenetluse käigus otsiti eelmisel nädalal läbi kõigi kahtlustatavate töö- ja elukohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles