Rahvusvahelise rahapesuskeemiga seotud sillamäelased astuvad kohtu ette

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Sel sügisel astuvad kohtu ette rahapesusüüdistuse saanud kaks noort Sillamäe meest, kelle arvele kanti Saksamaalt suuri summasid, millest sealsed kontoomanikud polnud ise teadlikud.

Kaks aastat tagasi küsis end valenime all tutvustanud 22-aastane Maksim väljamõeldud ettekäändel kasutada 19-aastast Andrei pangakontot, deebetkaarti ning Interneti-panga paroole, kirjutab Põhjarannik.

Sama aasta detsembris laekus Andrei Hansapanga kontole Saksamaalt 2458 eurot (umbes 38 350 Eesti krooni), ülekanne oli tehtud konto omaniku teadmata, misjärel Saksa politsei alustas kriminaalmenetlust arvutikelmuse uurimiseks.

Saksa uurimisorganid pöördusid Eesti kolleegide poole palvega uurimine üle võtta. Pärast raha laekumist Andrei pangakontole võttis Maksim selle sularahaautomaadist välja ning saatis tuttava 22-aastase Juri vahendusel 22 000 krooni oma tuvastamata kaasosalisele, 1000 krooni andis Andreile ning ülejäänud raha jättis endale.

Samalaadse kuriteo eest juba karistatud sai süüdistuse rahapesu toimepanemises ning teda võib süüdimõistmise korral oodata kahe- kuni kümneaastane vangistus. Jurit süüdistatakse rahapesule kaasaaitamises ning teda võib oodata sama range karistus.


Sarnase süüdistusega astub kohtu ette ka 24-aastase Rahhid, kes siiani tuvastamata kurjategija ettepanekul palus oma tuttavat Mariat, et too annaks talle oma pangakonto numbri, pangakaardi ja Interneti-panga paroolid, et sõbrad saaksid talle auto ostmiseks vajaliku raha üle kanda.

Seejärel edastas Rahhid kõik need andmed ning pangakaardi isikule, keda jällegi uurijail tuvastada ei õnnestunud.

Mullu juulis kanti aga Maria kontole ühe Saksamaa elaniku pangakontolt 3700 eurot (üle 57 000 Eesti krooni), mille keegi tundmatu siis Sillamäel videovalveta pangaautomaadist välja võttis.

Rahhidi süüdistatakse rahapesule kaasaaitamises ning süüdimõistmise korral võib teda oodata rahaline karistus või kuni viie aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles