RMK juht: tasuta teenuste pakkumine sõltub omaniku soovist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Kallas avab RMK matkatee
Aigar Kallas avab RMK matkatee Foto: RMK Matkatee

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) juhatuse esimees Aigar Kallas märkis, et ettevõte toimetab juba praegu äriühingule sarnaselt ning selle vormi muutmine tõenäoliselt sisulisi muudatusi ei tooks, tasuta teenustega jätkamine sõltub aga omaniku soovist. 

Kallas ei soovinud oma arvamust RMK omandivormi kohta avaldada, osutades, et see on omaniku otsustada. «RMK võimalik muutmine Eesti ainsast riigitulundusasutusest äriühinguks vajab kindlasti plusside-miinuste vaagimist,» märkis ta vaid.

«Omalt poolt saan kinnitada, et meie igapäevane tegevus toimub ka täna äriühingule sarnaselt ning juriidilise vormi muudatus ei tooks kaasa sisulisi muudatusi meie tegutsemispõhimõtetes,» leidis Kallas.

«Samas on selge, et RMK-le on pandud metsamajanduse kõrval mitmeid teisi tähtsaid ülesandeid, mille eesmärk pole tulu teenida. Nendega jätkamine eeldab samuti omaniku selget soovi ja tellimust,» osutas ta.

Sel aastal kulutab RMK looduses liikumiseks loodud objektide rekonstrueerimiseks ja hoolduseks, loodusteadlikkuse edendamiseks ning RMK Elistvere loomapargi ülevalpidamiseks 4,1 miljonit eurot.

Rahandusminister Sven Sester tegi keskkonnaministeeriumile ettepaneku kaaluda RMK muutmist äriühinguks, tekitades paljudes muret, mis saab siis tasuta matkaradadest ja -onnidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles