Riigikohus jättis Rasmus Vesiloole määratud karistuse jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Vesiloo (paremal) kohtus
Rasmus Vesiloo (paremal) kohtus Foto: Erik Prozes

Riigikohus jättis teisipäeval jõusse varasemad kohtulahendid, millega ettevõtja Rasmus Vesiloo mõisteti süüdi oma endise elukaaslase Triin Tulevi löömises.

Harju maakohus karistas mullu detsembris Vesilood kehalise väärkohtlemise eest üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi rahuldas kohus osaliselt Tulevi tsiviilhagi, mõistes süüaluselt Tulevi kasuks välja 3500 eurot ehk Tulevi nõutust 16 500 eurot vähem.

Tallinna ringkonnakohus nõustus aprilli alguses avaldatud lahendis täielikult maakohtu otsuse põhjenduste ja järeldustega ning leidis, et esitatud apellatsioonid ei anna alust maakohtu otsuse tühistamiseks. Vesiloo nõudis enda õigeksmõistmist, Tulev aga 20 000-eurose tsiviilhagi rahuldamist.

Seejärel esitas Vesiloo kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mis võttiski kaasuse juuli keskel menetlusse.

Süüdistuse kohaselt ründas Veisloo oma toonast elukaaslast Tulevit möödunud aasta 25. augusti öösel, tekitades naisele füüsilist valu. Vesiloo kinnitas hiljem kohtus, et võis naist lüüa ajal, mil ta magas ja ei kontrollinud enda liigutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles