Eesti eriüksuslased hakkavad Ukraina kaitseväelasi õpetama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: Efrem Lukatsky/AP

Sel sügisel alustavad Ukrainas teenistust Eesti kaitseväelased, et koos liitlastega koolitada Ukraina sõjaväelasi.

Ligi 20 kaitseväelast osaleb Lääne-Ukrainas läbi viidavas väljaõppeprojektis koos Ameerika Ühendriikide ja teiste liitlasriikide kaitseväelastega. Eesti kaitseväelased õpetavad nii Ukraina eriväelasi, õhudessantväelasi kui ka maaväelasi.

Väljaõpe toimub Lääne-Ukrainas asuvates Hmelnõtskois, Žitomiris, Desnas ja Javorivis.

Lisaks eriväelastele võivad tulevikus võimaluse korral väljaõppeprojektis osaleda ka kaitseväelased teistest kaitseväe väeosadest. Plaanide kohaselt kaks kuni kolm aastat kestvas väljaõppeprojektis osalevad Eesti kaitseväelased nelja kuni kuuekuuliste lähetuste kaupa.

Eesti on aktiivelt toetanud Ukraina püüdlusi oma iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitsel. Ukraina relvajõudude toetamiseks on seni pakutud väljaõpet meedikutele nii Eestis kui ka Ukrainas. Tänavu suunab Eesti Ukrainale 2,35 miljonit eurot humanitaar- ja arenguabi, mis on kaks korda enam kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles