Otse: TIKi juubelikonverents toob kokku inspireerivad naised, julged loomeinimesed ja edukad juhid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab täna otsepildis Tallinna Inglise Kolledži (TIK) 75. sünnipäeva puhul peetavat ettevõtlikkus- ja inspiratsioonikonverentsi «TIK Inspire», kus oma kogemustest räägivad kooli oma ala tippu kuuluvad vilistlased.

Kooli juubeliürituste programmi kuuluval konverentsil võtavad teiste hulgas sõna välisminister Marina Kaljurand, Euroopa Komisjoni mobiilsuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei, europarlamendi liige Kaja Kallas, rahvusvahelise haardega pesudisainer Kriss Soonik-Käärmann, Eesti ühe suurima pruulikoja asutaja Enn Parel ja kütuseärimees Heiti Hääl.

Laupäeval ootavad lahtised uksed vilistlasi nii TIKi praeguses kui Hariduse tänava koolimajas, samuti toimub TIKi ja 7. Keskkooli ajalooraamatu esitlus ning kooli sügiskontsert Solarise kontserdimajas. Päev lõpeb peoga koolimajas, kus saab osaleda klassijuhatajatundides, avatud on kohvikud ja toimub koolidisko.

«75 on selline soliidne vanus, mil on asjakohane teha kokkuvõtteid ja tuua välja olulisemaid sündmusi ning verstaposte,» ütles Eesti vanima inglise keele ja kultuuri süvaõppega kooli direktor Toomas Kruusimägi. Ühe suurema töövõiduna tõi ta esile kuue aasta eest pälvitud akrediteeringu IBO (International Baccalaureate Organization) World School, mis võimaldas hakata esimese munitsipaalkoolina Eestis rakendama rahvusvahelist õppekava.

Tallinna Inglise Kolledž, endine Tallinna 7. Keskkool, asutati 1940. aasta septembris. Kuni 1996. aasta augustini tegutses kool Tallinna Prantsuse Lütseumi praeguses hoones Hariduse tänaval, nüüd asub kool Kommertsgümnaasiumi kunagises hoones Estonia puiesteel.

KONVERENTSI KAVA

14.00–14.05 direktor Toomas Kruusimägi avasõnad

14.05–14.30 välisminister Marina Kaljuranna ettekanne

14.30–15.20 vestlusring «Edukad ja inspireerivad naised» – Riina Sildos, Kaja Kallas, Triin Tohver. Arutelu modereerib Mihkel Raud.

15.20–16.10 vestlusring «Julged ja ettevõtlikud loomeinimesed» – Madis Ots, Kriss Soonik-Käärmann, Meelis Kubo. Arutelu modereerib Maarika Liivamägi.

16.10–16.40 vaheaeg

16.40–17.05 kirurg Tiit Mereni ettekanne

17.05–17.55 vestlusring «Ettevõtjate ja juhtide lood» – Enn Parel, Heiti Hääl, Eva-Maria Õunapuu. Arutelu modereerib Jürgen Klemm.

17.55–18.20 Euroopa Komisjoni mobiilsuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektori Henrik Hololei ettekanne

18.20–18.30 päeva kokkuvõte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles