Jüri Ratas soovib näha erakonna juhina Kadri Simsonit

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Peeter Langovits

Riigikogu aseesimees ja Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas ütles Postimehele, et soovib pärast 29. novembril toimuvat erakonna kongressi näha partei juhina Kadri Simsonit.  Ühtlasi kinnitas Ratas, et kandideerib Kadri Simsoni meeskonnas Keskerakonna juhatusse.    

Jüri Ratas peab väga tervitatavaks, et erakonnaliikmed saavad teha oma valiku kahe kandidaadi vahel.  Tema sõnul on nii Edgar Savisaare kui Kadri Simsoni näol tegemist väga auväärsete kandidaatidega. «Kindlasti võlgneb Eesti ühiskond taasiseseisvumise eest paljuski oma tänu Edgar Savisaarele, ta on näidanud väga tugevaid tulemusi valimistel. Olles ise tundnud Kadri Simsonit tööalaselt juba üle kümne aasta, riigikogus kaheksa ja pool aastat, siis võin kinnitada, et tegemist on väga võimeka, targa ja tubli inimesega, kes näeb Eesti tervikpilti oma tegevuses poliitikas.»

Ratas ütles, et näeb uue esimehena Kadri Simsonit. «Mul pole siin midagi varjata. Loomulikult ma arvan, et arvestades täna kõiki taustsüsteeme ja soovides kogu südamest parimat tänasele erakonna esimehele Edgar Savisaarele, arvan, et selles valikus 29. novembril on erakonnale õigem edasi minna Kadri Simsoni juhtimise all,» sõnas Ratas ja lisas, et Eesti ühiskond vajab rohkem võimekaid naisi juhtivate positsioonidele. 

«Kõigi tänaste parlamendierakondade eesotsas on mehed ning ka valitsuse ja riigikogu tasandil on naised alati olnud selgelt alaesindatud. Kadri Simsoni valimine Keskerakonna esimeheks aitaks Eesti poliitikat kindlasti tasakaalustada,» kommenteeris Ratas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles