Vene propagandakanal avab eestikeelse portaali veel tänavu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rossija Segodnja direktor Dmitri Kisseljov.
Rossija Segodnja direktor Dmitri Kisseljov. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaa riiklik meediakanal Rossija Segodnja kavatseb avada eestikeelse uudisteportaali Sputnik veel tänavu.

Sputniku Eesti projekti juht Jelena Tšerõševa ütles Postimehele, et uudisteportaal on kavas käivitada veel käesoleval aastal, kuid muudele infokanalit puudutavatele küsimustele ei ole tal enda sõnul õigust vastata.

Tšerõševa ei avalikustanud, kui palju ajakirjanikke uues uudisteportaalis tööle hakkab ja kas nendega on juba töölepingud sõlmitud. Ta soovitas selle ja kõigi muude Sputnikut puudutavate küsimustega pöörduda Rossija Segodnja avalike suhete osakonna poole.

Sputnikul on kavas avada eesti- ja venekeelne internetiportaal, mis hakkab edastama poliitika-, majandus-, kultuuri-, spordi- ja teiste valdkondade uudiseid. Samuti kavatseb Sputnik avada lähitulevikus Eestis raadiojaama.

Sputnik asus selle aasta alguses Eestis aktiivselt otsima ajakirjanikke uude avatavasse meediakanalisse.

Sputniku Eesti kanali juhi kohale asunud Jelena Tšerõševa töötab Tallinnas tegutsevas venekeelses raadiojaamas Narodnoje Radio, kus ta juhib hommikuprogrammi. Varem on ta töötanud venekeelses telekanalis TVN, kus ta juhtis saadet «Otraženije» («Peegeldus»).

Jelena Tšerõševa kolis Venemaalt Eestisse mõned aastad tagasi, kui ta abiellus Eestis elava mehega.

Venemaal loodi riiklik informatsiooniagentuur Rossija Segodnja 2013. aastal. President Vladimir Putin allkirjasta 2013. aasta lõpus määruse, millega lõpetati uudisteagentuuri RIA Novosti tegevus. RIAS Novosti baasil alustas tegevust rahvusvaheline uudisteagentuur Rossija Segodnja. Agentuur kavatseb avada uudisteportaalid ja raadiojaamad erinevates riikides kokku 34 keeles.

Rossija Segodnja koosseisu kuulub ka Venemaa ingliskeelne telekanal RT, mis kandis varem nime Russia Today.

Rossija Segodnja rahvusvahelise haru loomine on Vene valitsuse järjekordne vastusamm rahvusvahelisele meediale, mis on Kremli hinnangul riigi suhtes eelarvamuslikult meelestatud.

Rossija Segodnja peadirektor on Venemaa propaganda keskne isik ja tuntud telesaatejuht Dmitri Kisseljov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles