Pildid ja video: Narva keskerakondlased esitavad Simsoni kõrvale ka Savisaare kandidatuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Narva piirkonna liikmed kogunesid täna õhtul arutama, kas piirkonna juhatuse otsus nimetada erakonna esimehe kandidaadiks praegune aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson oli õige.

Koosoleku kutsus kokku Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare jätkamist toetav Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom, kes enda sõnul soovis anda piirkonna liikmetele võimaluse suud puhtaks rääkida. Tema sõnul oli põhiline küsimus see, kas piirkonna juhatuse otsus kajastab õiglaselt Narva piirkonna liikmete seisukohta.

Veidi enne koosoleku algust kell 18 oli kohaletulnuid kesiselt, hinnanguliselt vaid mõnekümne ringis. Lisaks Toomile olid kohal ka Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja erakonna peasekretär Priit Toobal.

Samuti osalesid koosolekul piirkonda kuuluv riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin ja piirkonna esimees Andrus Tamm ning mõnevõrra üllatavalt ka riigikogu liige ja Kadri Simsoni isa Aadu Must.

Rohkem kui tund aega kestnud koosolek lõppes piirkonna keskerakondlaste otsusega esitada Simsoni kõrvale teinegi esimehe kandidaat, Edgar Savisaar.

Narva piirkond oli eelmisel reedel esimene, mis seadis novembri lõpus toimuvaks kongressiks üles Simsoni kandidatuuri. Simson on piirkonna esimehe sõnul taganud aastate jooksul Keskerakonna poliitika järjepidevuse ning suudab erakonda koos tugeva juhatusega ühtsena edasi viia. Piirkonna juhatuse hinnangul võiks Savisaarest saada erakonna auesimees.

Auesimeheks saamise välistas Savisaar kolmapäeval erakonnakaaslastele saadetud kirjas, kus kinnitas, et pole kunagi huvi tundnud ametikohtade vastu, millel ei saa midagi oma toetajate heaks ära teha. «Sellepärast olen Tallinna linnapea, mis on täitevvõimu amet. Leian, et teod maksavad rohkem kui sõnad ja sellepärast mingit auesimeest minust kindlasti ei saa. Sellele kohale ma ei kandideeri, ja sellega pole mõtet rohkem spekuleerida. Kui pakutakse, ütlen ära,» kirjutas ta.

Savisaar märkis, et austab iga piirkonna õigust nimetada mis tahes ametitesse neid kandidaate, keda piirkond ise kõige õigemaks peab, kuid viitas ka kuuldustele, justkui oleks Narva piirkonna esimehele pakutud Simsoni nimetamise eest kohta Keskerakonna juhatuses ning justkui oleks tegu Stalnuhhini kättemaksuga selle eest, et riigikogu valimistel sai Ida-Virumaa esinumbriks Yana Toom. «Ei pea kumbagi usutavaks, kuid sel pole ka tähtsust,» kirjutas Savisaar ja lisas, et kongressil teevad otsuse delegaadid, kes on oma valikutes vabad.

Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhtorganid, toimub 29. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles