NATO küberkaitsekeskusega liitusid Kreeka, Türgi ja Soome

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskuse ees heisati Kreeka, Türgi ja Soome lipud
Keskuse ees heisati Kreeka, Türgi ja Soome lipud Foto: Juss Saska/kaitsevägi

Täna heisati NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse ees Kreeka, Türgi ja Soome lipud. Esimesed kaks liitusid keskusega sponsorriikidena, Soome partnerina.

«Keskuse kasv näitab küberkaitse tähtsuse tõusu. Arengud kübervaldkonnas on muutnud meie igapäevaelu ja muudavad sõjapidamist,» sõnas küberkaitsekeskuse direktor Sven Sakkov. Keskuse olulisim roll on aidata riikidel tulevikuks valmistuda, lisas Sakkov.

«Kübersõda on uus üleilme väljakutse, millega ei saa ükski riik üksinda hakkama. Seetõttu on liigutav näha meie lippu paljude teiste kõrval,» ütles kindral Arto Räty, Soome kaitseministeeriumi kantsler. Soome panustab keskusesse, sest koostöö on ainus viis küberjulgeoleku saavutamiseks, lausus kindral Räty.

Tallinnas asuv NATO Küberkaitsekoostöö Keskus on mõttekoda ja koolituskeskus. Rahvusvahelise sõjalise organisatsioonina keskendub see rakendusuuringutele, analüüsidele, info jagamisele ning koolitustele ja õppustele küberkaitse valdkonnas. Keskuse liikmelisus on avatud kõigile NATO liikmetele. Tšehhi vabariik, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Kreeka, Holland, Poola, Slovakkia, Hispaania, Türgi, USA ja Ühendkuningriik on keskuse sponsorriigid. Soome ja Austria on liitunud partnerriikidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles