Narva Aleksandri koguduse varad lähevad enampakkumisele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK Narva Aleksandri Kogudus.
EELK Narva Aleksandri Kogudus. Foto: Mihkel Maripuu

Pankrotihaldur Eve Selberg müüb pankrotti läinud EELK Narva Aleksandri Koguduse varad avalikul enampakkumisel. Müüginimekirjast jääb välja vaid kirikuhoone.

Müüdava pankrotivara hulgas on 48 hektari suurune metsamaa kinnistu Vaivara vallas, mitu Narva linnas asuvat elamu- ja ärimaa kinnistut, endine kolmekorruseline arhiiviraamatukogu hoone Kiriku tn 3  ja koguduse hoone Vabaduse tn 20, kus tegutseb ka Narva Eesti Selts.

Praegu jääb müüginimekirjast välja Narva Aleksandri Suurkiriku hoone, mille osas riik on palunud aja maha võtta, et uurida võimalusi hoone omandamiseks.

«Kahtlemata oleks riik sellele majale parim võimalik omanik, kuivõrd riik on nimetatud hoonesse tänaseks investeerinud mitu miljonit eurot maksumaksja raha ja sellest tulenevalt oleks ka hoone avalikku kasutusse jäämine igati mõistlik. Loodame riigi esindajatega põhimõttelisele kokkulepele jõuda veel enne jõule,» ütles pankrotitoimkonna liige Kerli Kase.

Narva Aleksandri Kogudusele kuuluvate varade oksjon toimub 7. detsembril Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonnas.

Kogudus taotles oma pankrotti, kuna ei suutnud täita kirikuõpetaja Villu Jürjo poolt võetud kohustusi ehitusfirma AS Eviko ja mitmete teiste võlausaldajate ees. Viru maakohus kuulutas koguduse pankroti välja selle aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles