Kuritegevuse kasv pidurdus ka oktoobris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskete kuritegude arv on vähenenud.
Raskete kuritegude arv on vähenenud. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kuigi kuritegevus kasvas võrreldes mullusega ka oktoobris, on kasv võrreldes eelnevate kuudega jätkanud pidurdumist, selgub justiitsministeeriumi statistikast.

Tänavu jaanuarist oktoobrini registreerisid uurimisasutused 41 257 süütegu, mida oli 1245 episoodi ehk kolme protsendi võrra mullusest enam. Veel septembris ulatus kuritegevuse kasv nelja ning augustis koguni kuue protsendini.

Vargusi sooritati tänavu esimese kümne kuuga 21 961 ehk üheksa protsenti mullusest rohkem. Veel kuu varem oli varguste kasv 10 ning augustis 12 protsenti.

Raskeid kuritegusid mullusest vähem

Raskete kuritegude arv püsib siiski languses. Nii sooritati jaanuarist oktoobrini 4310 enamlevinud vägivallakuritegu, mida oli üheksa protsenti mullusest vähem. Röövimisi on tänavu olnud 487 ehk mullusest koguni 22 protsenti vähem.

Tapmisi ja mõrvu on tänavu kümne kuuga toimunud 70, mida on mullusest 14 võrra vähem. Raskete kehavigastuste tekitamisi on tänavu registreeritud 85 ehk eelmisest aastast kuue võrra vähem. Kehalistest väärkohtlemistest on uurimisasutused saanud tänavu teateid 3624, vägistamisest 67, piinamistest 49 ja ähvardamisest 378 korral. Võrreldes mullusega on veidi kasvanud ähvardamiste ja piinamiste arv.

Suure koguse narkootikumidega seotud süütegusid on tänavu olnud 614 ehk mullusest 108 võrra vähem. Samas on veidi kasvanud väikeses koguses uimastite omamiste arv.

Korrakaitsjate ründamine tõusuteel

Protsentuaalselt on tänavu kõige rohkem kasvanud korrakaitsjate solvamiste, avalikku korda kaitsvate isikute ründamiste, purjuspäi autojuhtimise ning elektrienergia ebaseadusliku kasutamisega seotud rikkumiste arv. Jaanuarist oktoobrini oli neid kuritegusid vastavalt 76, 55, 48 ja 37 protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Protsentuaalselt on tänavu kõige rohkem langenud karistuse kandmisest kõrvalehoidmiste, valeandmete esitamiste ja vägistamisjuhtumite arv. Karistuse kandmisest kõrvalehiilimisi on tänavu olnud 201, valeandmete esitamisi 43 ja vägistamisi 67 ehk mullusest vastavalt 59, 51 ja 38 protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles