Pildid ja video: Ilves mälestas Prantsuse suursaatkonna juures terroriohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves osales täna Tallinnas Prantsuse suursaatkonna juures vaikuseminutil ning asetas saatkonnahoone aia juurde pariisi terroriohvrite mälestuseks lilled ja küünla.

Ilves kohtus Prantsusmaa suursaadiku Michel Raineriga ja tegi sissekande saatkonnas avatud kaastundeavalduste raamatusse.

«Praegu me peame oma solidaarsust näitama prantslastele, kes on nii kohutavalt kannatanud selle rünnaku all. Mõistma, et need demokraatia põhimõtted: liberté, égalité ja fraternité (tõlkes vabadus, võrdsus, vendlus – toim) on meie kõikide Euroopa riikide ja rahvaste demokraatia aluseks. Me peame nende väärtuste eest seisma ja me peame olema valmis end kaitsma, mitte kapselduma enda väikesesse kohta, kuivõrd see meid ei puuduta,» rääkis Eesti riigipea.

«Kui me räägime vabadusest, võrdsusest ja vendlusest, siis see tähendab ka, et me täidame oma kohustusi nende ees, kes vabadust otsivad ja põgenevad just sellesama terrorismi, mida me nägime just sel nädalavahetusel,» lisas Ilves.

Prantsuse suursaatkond kutsus täna kella 13ks kokku Eestis resideeruvad prantslased saatkonna juurde, et mälestada Pariisis hukkunuid leinaseisakuga.

Inimesed hakkasid tooma lilli ja küünlaid Prantsuse suursaatkonna juurde juba laupäeva hommikul, tänaseks on sinna toodud juba sadu lilli ja küünlaid.

Pariisis sai reede õhtul mitmes tulistamises ja jalgpallistaadioni Stade de France juures kõmatanud plahvatustes surma vähemalt 129 inimest ja vigastada 352 inimest. Pariisi terrorirünnakute eest võttis laupäeva päeval vastutuse end Islamiriigiks nimetav sunniitlik äärmusrühmitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles