Stoicescu: lääneriikide edasine tegutsemine sõltub paljuski USAst

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu. Foto: Peeter Langovits

Kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicecu leiab küll, et sõda äärmusrühmituse Islamiriik vastu ainult õhurünnakutega ei võida, kuid maavägede pealetung tooks tema hinnangul kaasa ka märkimisväärseid kaotusi tsiviilisikute seas.

«Ma ei kujuta ette, et Prantsusmaa või Suurbritannia ilma Ühendriikideta läheksid Iraaki ja Süüriasse tegutsema,» ütles Stoicescu, et edasine tegutsemine sõltub paljuski USA käitumisest, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kuna Obama sai presidendiks lubadusega tõmbuda tagasi Lähis-Ida sõdadest ja konfliktipiirkondadest, siis oleks tal aasta enne valitsusaja lõppu raske sellist otsust teha.

«Nad (Islamiriik - toim.) ilmselgelt kasutavad kohalikku elanikkonda kaitsekilbina. Nii õhurünnakute ja ka maismaarünnakute puhul väga raske vältida kõrvalkahjusid, mis puudutavad tsiviilelanikke.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles