Maksu-ja tolliamet konfiskeeris oktoobris üle 900 000 sigareti

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet konfiskeeris oktoobris 914 539 sigaretti ja 18 357 liitrit kütust, kokku viidi läbi 1536 kontrolli.

409 kontrolli puhul avastati rikkumine, teatas maksu- ja tolliamet. Maanteedel oli kokku 1315 kontrolli, mille ajal avastati 60 rikkumist. Oktoobris kontrolliti 42 kütusekäitlejat. Dokumentidega seotud rikkumisi ja ebakvaliteetset kütust avastati kuuel juhul. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati oktoobris kokku 14 250 ühikut. Narkootilisi aineid peeti kinni 61,7 grammi.

Maksumärgita sigarette avastati ka väga suurtes kogustes korraga. Näiteks 2. oktoobril saabus Venemaalt Koidula tollipunkti sõiduauto Opel, mille täiendava tolliläbivaatusega avastati lisaks lubatud kogusele (40 sigaretti) veel 20 900 sigaretti. Sigaretid olid peidetud tagavararattasse, tagumistesse ustesse, pagasiruumi luugi sisse, pagasiruumis asuvasse panipaika, juhi istmesse ja kõlarikasti.

7. oktoobril ületas Narva tollipunktis piiri buss, mille läbivaatusel avastati mõlema tagumise ratta peale ehitatud tühimikud. Bussi all olevas pagasiruumis oli eemaldatud tagumine sein, mille tagant ilmus nähtavale kaks peidikut. Kummastki leiti kokku 105 200 sigaretti.

Üle piiri üritati toimetada ka maksumärgita alkoholi. Nii üritas14. oktoobril D-terminali kaudu alkoholi Soome viia mees, kelle sõidukist leidsid kontrollijad 180 pooleliitrist pudelit maksumärkideta läbipaistvat vedelikku. Etiketi järgi olevat tegu Valgevenes toodetud viinaga. Kaugemale see viinalaar ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles