Politsei kasutas agressiivse mehe ohjeldamiseks tulirelva, lask tabas meest kätte

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku.
Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtupoolikul ründas 39-aastane raskes joobes mees Viljandimaal Halliste vallas tööülesandeid täitnud politseinikke noa ja kirvega. Mehe peatamiseks tegid politseinikud mitu lasku teenistusrelvast, millest üks kuul tabas ründajat õlavarde. Arstid osutasid mehele abi, pärast mida viidi ta jälgimisele psühhiaatriakliinikusse.

Täna kella 16 ajal helistas hädaabinumbrile kodust eemal viibinud naine ning teatas, et tema elukohas on tugevas joobes abikaasa, kes ähvardas teda telefonitsi vägivallaga ning viitas tema kasutuses olevatele relvadele. Pere elukohta saadeti politseipatrull.

Kohale sõitnud politseipatrullile tuli eramu territooriumil vastu mees, kes hoidis käes kirvest ja nuga. Mees viskas esmalt politseinike suunas kirve ning lähenes siis  noaga. Korduvatele käsklustele nuga ära panna mees ei allunud ning politseinik tegi kaks hoiatuslasku. Mees ei rahunenud ega allunud jätkuvatele politseiametnike korraldustele. 

Lisajõuna suunati sündmuskohale ka teine patrull. Kuna ründaja ei allunud endiselt politseinike korraldustele, vaid lähenes ka hiljem sündmuskohale jõudnud politseinikele nuga käes, sooritas üks neist veel kolm hoiatuslasku ja viis suunatud lasku nuga hoidva käe tabamiseks.

Kasutada tuli ka kilpi ja teleskoopnuia

Kasutades ära ründaja tähelepanu hajumist, õnnestus politseinikel mehel käed raudu panna. Tema kinnipidamisel tuli kasutada ka kilpi ja teleskoopnuia. Pärast mehe kinnipidamist tuvastati, et üks lastud kuulidest tabas ründajat õlavarde ning ta toimetati haiglasse. Arstid osutasid mehele meditsiinilist abi ning jätsid ta esialgu jälgimisele psühhiaatriakliinikusse.

Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedoski sõnul püüab politsei olukordi alati esmalt lahendada sõnadega. «Kui korraldustest pole abi ning ründaja paneb ohtu politseiametnike või juuresviibijate elu ja tervise, siis kasutatakse olukorra lahendamiseks jõulisemaid võtteid,» ütles ta.

«Tulirelva kasutamine politseinike poolt ei ole väga sage ning veel harvemad on suunatud lasud ohu tõrjumiseks. Siiski peab teenistuskohustuste täitmisel relva kasutamiseks valmis olema, kui muul moel ei ole võimalik inimeste elu ja tervist kaitsta,» lisas politseijaoskonna juht.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu. Kohtueelset menetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles