Fotod: Toompeal protestisid kooseluseaduse vastased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) korraldas täna ennelõunal Toompeal riigikogu ees kooseluseaduse läbisurumise vastase meeleavalduse.

SAPTKi teatel oli meeleavalduse kokkukutsumise põhjuseks asjaolu, et riigikogu ei ole teinud välja rohkem kui 45 000 inimese allkirjastatud petitsioonist, enam kui 10 000 inimese saadetud protestikirjast ega ka kõigi Eestis tegutsevate usuühenduste väljendatud vastuseisust kooseluseaduse läbisurumisele.

Politsei- ja piirivalveamet kinnitas pärastlõunal, et nii Toompeal kui Vabaduse väljakul toimunud meeleavaldused möödusid politseile rahulikult ja ilma ühegi väljakutseta. «Lossi platsil oli üks mees pannud aia külge oma plakati, mis ei sobinud ürituse korraldajale. Patrull palus mehel plakati ära võtta ja selle peale lahkus mees koos plakatiga,» ütles ameti pressiesindaja Postimehele.

Riigikogu eelmine koosseis võttis tuliseid vaidlusi tekitanud kooseluseaduse napi häälteenamusega vastu mullu 9. oktoobril. 40 riigikogu liikme algatatud seaduse poolt hääletas 40 Reformierakonna, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning selle vastu oli 38 Reformierakonna, Keskerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu saadikut.

Homme jõuab riigikogu täiskogu ette esimesele lugemisele 38 Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadiku algatatud kooseluseaduse rakendusseaduse eelnõu. Algatajate sõnul vaid tehnilise sisuga rakendusaktide vastuvõtmiseks on vaja riigikogu koosseisu häälteenamust ehk vähemalt 51 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles