Vene armeeansambli kontsert Eestis jääb ära

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene relvajõudude Aleksandrovi nimelise laulu- ja tantsuansambli 10. detsembriks kavandatud esinemise Eestis jääb ära.

Venekeelse Postimehe andmetel külastas hiljuti Eestit ansambli kontserdi Venemaa poolsed korraldajad, teiste seas ansambli direktor Leonid Malev.

Ansambli esindajad keeldusid igasugustest kontaktidest ajakirjanikega. Mitu allikat on venekeelsele Postimehele kinnitanud, et kontsert jääb ära.

Siseministeeriumi pressiesindaja kinnitusel ei ole Eesti ansambli esinemist keelanud. Ta selgitas, et kuna tegemist on ametlikult Venemaa relvajõudude koosseisu kuuluva ansambliga ning sõjaväelaste Eestisse tulekuks peavad nad esitama selleks ametliku taotluse kaitseministeeriumile. Praeguse seisuga sellist taotlust esitatud ei ole.

Vene relvajõudude Aleksandrovi nimelise laulu- ja tantsuansambli repertuaari kuulub muu hulgas Krimmi annekteerimist ja niinimetatud «rohelisi mehikesi» ülistav laul «Viisakad inimesed» («Vežlivõje ljudi»).

Venemaal nimetatakse Krimmi annekteerimise eel ootamatult tänavatele ilmunud eraldusmärkideta Vene sõdureid «viisakateks inimesteks». Eestis on nende jaoks läinud käibele väljend «rohelised mehikesed».

Koor pidanuks detsembris esinema ka Lätis ja Leedus, kuid sealsed võimud keelasid ansambli esinemise ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles