Sotside peasekretär: oleme jõudnud punase jooneni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas.
Inara Luigas. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Juhan Partsi esitamine Eesti poolt Euroopa Kontrollikoja liikmeks viib suhted koalitsioonis kriitilise piirini, ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretär Inara Luigas.

«Oleme teatud mõttes punase jooneni jõudnud, kus peame endale selgelt aru andma, mida teeme,» ütles Luigas reedel BNSile Partsi nimetamist kommenteerides.

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv rahandusminister Sven Sester teatas reedel, et esitab hoolimata sotsiaaldemokraatide vastuseisust valitsusele Euroopa Kontrollikoja kandidaadiks kinnitamiseks erakonnakaaslase Juhan Partsi kandidatuuri.

Luigase sõnul arutas SDE juhatus esmaspäeval kontrollikoja liikme teemat väga põhjalikult ja kirglikult. Tema kinnitusel ei ole sotsiaaldemokraatide vastuseis Partsile tekkinud üleöö, vaid see on küpsenud pikema aja jooksul.

«Sotsiaaldemokraatide arvates pole Parts kindlasti kõige parem kandidaat sellele kohale,» tunnistas Luigas. «Tahaks, et kõik need isikud, keda saadame Eestist sellistele kohtadele, oleksid väärikad ja oma senistes ametites hästi hakkama saanud ja saaks ka Euroopas hästi hakkama,» ütles Luigas.

Rääkides sotsiaaldemokraatide edasistest sammudest, märkis Luigas, et ilmselt tullakse uuesti kokku, et teemat arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles