Allan Kiil ei saavutanud vahi alt vabastamist ka riigikohtust

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Kiil.
Allan Kiil. Foto: Toomas Huik

Tallinna Sadama kriminaalasjas altkäemaksu võtmises kahtlustatav Allan Kiil jääb vahi alla, kuna riigikohus otsustas täna tema kaitsja Aivar Pilve määruskaebust mitte menetleda.

Vandeadvokaat Aivar Pilv taotles Allan Kiili vahistamise asendamist elektroonilise järelevalvega.

Tallinna ringkonnakohus jättis 3. novembril muutmata Harju maakohtu määruse, mille kohaselt jääb Tallinna Sadama kriminaalasjas altkäemaksu võtmises kahtlustatav Allan Kiil endiselt vahi alla.

7. oktoobril jättis Harju maakohus rahuldamata Kiili kaitsja, vandeadvokaat Aivar Pilve taotluse asendada Kiili vahistamine elektroonilise järelevalvega. Kiili vabadusse lubamisega ei nõustunud siis ka riigiprokuratuur, mille hinnangul on tema vahistamine jätkuvalt põhjendatud ja vajalik, et vältida õigusmõistmise vastaste kuritegude toimepanemist.

Kaitsepolitsei pidas Tallinna Sadama juhatuse endised liikmed Allan Kiili ja Ain Kaljuranna kinni 26. augustil ning kaks päeva hiljem võttis Harju maakohus nad eeluurimise ajaks vahi alla. 26. augustil peeti kinni ka kolm altkäemaksu andmises ja kolm selle vahendamises kahtlustatavat. Nemad pääsesid 28. augustiks kõik vabadusse.

Riigiprokuratuuri kinnitusel käivitus kriminaalmenetlus Kiili ja Kaljuranna tegevuse uurimiseks küll tänavu, kuid kogutud tõendid annavad alust arvata, et võimalikud korruptiivsed tehingud ulatuvad juba aastasse 2009.

Kahtlustuse keskne tehing on riigiprokuratuuri kinnitusel parvlaevahange ning uurimisandmetel tekitab kahtlusi laevade tellimine Poolast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles