Kuriteokahtlustuse saanud Tallinna tehnoülevaatajad on endiselt tööpostil

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Enno Tamm.
Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Enno Tamm. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm on veendunud, et täna ei sõida pealinnas ringi ühtegi bussi, mis oleks liiklusesse lastud altkäemaksu eest. «Mina väidan, et see on välistatud,» sõnas ta.

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab korduvas altkäemaksu võtmises ja ametialases võltsimises Tallinna Linnatranspordi ASi tehnoülevaatuspunkti kolme töötajat. Kokku on ettevõttes umbes 1850 töötajat.

«Sedavõrd, kuivõrd,» vastas firma juhatuse esimees Enno Tamm küsimusele, kas ta kahtlustuse saanud tehnoülevaatajaid ka isiklikult tunneb. Küll aga teadis ta, et mehed olla firmas töötanud 4-5 aastat, mõni neist kauemgi.

Ka ettevõtte järelvalveosakond on altkäemaksu kahtlustuse keskele sattunud töötajatega rääkinud, kuid millest täpsemalt, ei soovinud Tamm öelda. Küll aga märkis ta, et need kolm ülevaatajat on endiselt tööpostil. «Meil puudub selleks (töölt lahti laskmiseks – toim.) igasugune õiguslik alus,» ütles ta.

Foto: Tairo Lutter

Prokuratuuri teatel on kriminaalmenetluse all ühtekokku üle 100 juhtumi, kus eri kategooria sõidukite tehniline seisukord ei pruukinud olla liikluses osalemiseks piisav. Tamm ei usu, et kahtlustus võiks puudutada Tallinna linnaliini busse.

«Kui me räägime sellistest episoodidest, nagu ma olen ajakirjandusest lugenud, siis selliseid tempe tehakse minu arusaamist mööda kasu saamise eesmärgil,» ütles ta, lisades, et ei näe võimalust kuidas saaks bussi puhul kasu saada.

Aga äkki lasti ülevaatusest väikese meelehea eest läbi mõni mitte nii heas korras buss? «Kuidas te kujutate ette, et keegi meie töötaja läheb ja pakub meelehead, et bussi läbi laseks? Mina väidan, et see on välistatud,» oli Tamm kindel.

Ettevõtte juhatuse esimehe sõnul on nende territooriumil ülevaatuspunkt möödapääsmatult tarvilik. «Meil oleks mõeldamatu oma 430 bussiga hakata kuskile mujale sõitma,» lisas ta. Küll aga liigub ettevõte selles suunas, et ülevaatuspunkt jääks ainult bussidele.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo politseinikud pidasid oktoobri ja novembri lõpus Tallinnas ja Sillamäel kinni viis sõidukite tehnoülevaatajat, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises ja ametialases võltsimises.

Prokuratuuri teatel heidetakse kahtlustatavatele ette positiivse ülevaatusotsuse tegemist sõidukitele, mis ei olnud tegelikult nõutavas tehnilises korras. Menetluse all on üle 100 juhtumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles