ARKi sõidueksamil altkäemaksu pakkumine tõi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksam
Sõidueksam Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja mõistis täna kriminaalkorras süüdi noormehe, kes pakkus tänavu suve hakul autoregistrikeskuses (ARK) sõidueksamit tehes eksaminaatorile altkäemaksu.

1989. aastal sündinud Ragnar oli 5. juunil ARKi Harju büroo Rapla osakonnas sõidueksamil juba teist korda, kuid paraku ei suutnud noormees ka sel korral eksamit sooritada.

«Seejärel pakkus ta eksaminaatorile 1000 krooni altkäemaksu, et eksamilt läbi pääseda, kuid ARKi töötaja ei võtnud ebaseaduslikku pakkumist vastu, vaid teatas sellest politseile,» ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Milvi Pruus.

Politsei käivitas juhtunu asjus kriminaalmenetluse, mille eeluurimise lõppedes sai Ragnar süüdistuse altkäemaksu andmises. Noormees tunnistas end eksaminaatorile raha pakkumises süüdi ja kahetses tehtut.

Rapla kohtumaja kinnitas kolmapäeval süüdistatava ja prokuröri vahel karistuse osas sõlmitud kokkuleppe, mille järgi tuleb noormehel kanda poole aasta pikkune tingimisi karistus 18-kuulise katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles