Surnuna leitud lapse puhul tapmist ei kahtlustata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud reede õhtul kella 19 paiku Narvas Rahu tänava piirkonnas kadunuks jäänud 14-aastane Darja leiti täna veidi pärast keskpäeva metsatukast surnuna, kinnitas prokuratuur. Sündmuskohal esmased toimingud teinud kohtuarst ja uurijad ei tuvastanud asjaolusid, mis viitaksid vägivaldsele surmale.  

Foto: PPA 
Foto: PPA Foto: Politesi

Teadaolevalt nähti 14-aastast tüdrukut viimati 4. detsembri õhtul kella 19.30 ajal, kui ta oli Narvas noorte koosviibimisel ja pidi suunduma Rahu tänavale. Sinna tüdruk aga ei jõudnud.

Kui politseile kadumisest teatati, oli möödunud ligi ööpäev. Et tüdruk ei tulnud koju, ei olnud otseselt ebaharilik, kuna ta oli  ka varem kodust pikemalt eemal olnud.

Ebaharilik oli aga, et lähedastel puudus tüdrukuga kontakt. Tema telefon oli väljas. Nädalavahetusel võttis politsei ühendust tüdruku tutvusringkonnaga ja püüti selgusele jõuda, kus tüdruk viibis.

Politsei pöördus ka meedia poole. Pärast pressiteadet võtsid ühendust vabatahtlikud, kes aitasid esmaspäeval tüdrukut otsida linnast ja ümbrusest. Vabatahtlike kaasabil olid otsingud plaanis ka täna. 

Tüdruk leiti aga päeval lähedaste poolt. 

Sündmuskohal viibiva Postimehe ajakirjaniku sõnul leiti surnukeha Narva põhjaosas asuvalt sportimis- ja puhkealalt, mida kohalikud elanikud kutsuvad Pähklimäeks. Surnukeha asus puhkeala kaugemas otsas, kuhu pääseb ainult mööda laudteed.

Sündmuspaik. Foto:
Sündmuspaik. Foto: Foto: Ilja Smirnov

Postimehe ajakirjanik rääkis tüdruku onu ja tädiga, kelle sõnul leidsid surnukeha nemad. Mees ja naine rääkisid, et surnukehal nähtavaid vägivallatundemärke ei olnud. Esialgu jäi mulje, et surnukeha oli lohistatud.

Park asub tüdruku elukoha lähedal. «Me otsisime kadunud tüdrukut kohtadest, kus käib vähem inimesi,» rääkisid tüdruku onu ja tädi.

Vägivallale ei viita miski

Sündmuskohal tegutsesid patrullpolitseinikud, kohtuarst, kriminalistid ja uurijad. Esialgse info kohaselt aga ei tuvastatud sündmuskohal asjaolusid, mis viitaksid vägivaldsele surmale. Hetkel ei ole põhjust kahtlustada nii tapmist kui ka seksuaalkuritegu, kinnitas prokuratuur. 

Samas ei ole täpne surmapõhjus veel teada, kuna ekspertiisi tulemused ei ole selged.

Kriminaalmenetlust alustati täna hommikul aga just vabaduse võtmise paragrahvi alusel, sest esialgu ei olnud teada, mis täpselt juhtus. Kriminaalmenetluse kvalifikatsiooni võib seoses uute asjaolude ilmnemisega muutuda. Uurimist juhib Viru ringkonnaprokuratuur. 

Hetkel ei ole teada ka tüdruku täpne liikumine ajal, mil ta kadunud oli. Ka see peab selguma ekspertiisi tulemusel.  

Ida prefekt Vallo Koppeli sõnul annavad uurijad oma parima selleks, et juhtunu asjaolud kiiresti välja selgitada. «Iga lapse surm on äärmiselt kahetsusväärne ning peame tegema kõik endast oleva, et selliseid juhtumeid ära hoida. Kuigi praegu ei ole viiteid sellele, et tüdruku surm olnuks seotud vägivalla või muu kuriteoga, teeme juhtumi asjaolud põhjalikult selgeks,» ütles Koppel.

Tüdruku peretuttav rääkis Postimehele, et Darja pere on tore.

«Dašat armastati. Mitte keegi ei oodanud sellist. Teati täpselt, et mitte kellegagi poleks kuhugi läinud. Ta oli riides ja oli näha, et teda oli lohistatud,» rääkis peretuttav.

Copy
Tagasi üles