Darja surnukeha leiti terviseraja kaugemast otsast

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal Narvas kadunuks jäänud 14-aastane Darja leiti eile veidi pärast keskpäeva surnuna Pähklimäe terviseraja kaugemas otsas asuvast metsatukast.

Tegelikult asub sündmuskoht Rahu tänava piirkonna vahetuses läheduses, kus tüdruk jäi möödunud reede õhtul kella 19 paiku kadunuks. Lihtsalt sinnajõudmine on terviseraja algpunktist, st väravast aeganõudev.

Sündmuspaigale jõudmine oli ilmastikuolusid arvestades vaevaline.  

Väljas oli puhkeala territooriumile jõudes juba pime. Kell oli siis kümne paiku õhtul. Aga et jõuda kohta, kus leiti Darja, oli vaja ette võtta tubli mõnekilomeetrine mudane teekond. Ja kui see sai läbi, siis kõndida mõnikümmend meetrit mööda märga laudteed pimedas metsas.

Kohale jõudes oli kohe näha puust istmepinkidega puhkeala, kuhu politsei rajas eile staabi, kui leiti noore tüdruku surnukeha. Seal oli näha ka kustunud küünalt, mille asetasid Darja omaksed.

14-aastane Darja leiti metsatukast, kus käib vähe inimesi. Tõepoolest, see ei ole koht, mis meelitaks inimesi. Kujutage ette, et olete justkui rabas, aga ümberringi on puud. Ja veel pimedas, kui nähtavus on halb. See tekitab kõhedust.

Foto:
Foto: Foto: Liis Treimann

Õigupoolest Postimehel ei õnnestunudki leida väljas valitseva pimeduse tõttu seda õiget sündmuspaika. Küll aga on teada, et kohe seal lähedal leiti Darja.

Ümbruskonda ringi kammides sai komistatud ka ühele mahajäetud roosa-musta värvi jalatsile. Esimene mõte kohe: «Kas see kuulus Darjale?» Arvatavasti mitte, muidu oleks politsei selle asitõendina kaasa võtnud.

Foto:
Foto: Foto: Liis Treimann

Tagatipuks panid kõik need väikesed detailid – pime, märg, eraldatus - loo kirjutajat sündmuspaigal viibides mõtlema, kuidas sattus kadunud 14-aastane tüdruk justnimelt sinna. Ja kas just tol saatuslikul reedesel õhtul?

Prokuratuur kinnitas eile, et sündmuskohal esmased toimingud teinud kohtuarst ja uurijad ei tuvastanud asjaolusid, mis viitaksid vägivaldsele surmale. Samas ei ole täpne surmapõhjus veel teada, kuna ekspertiisi tulemused ei ole selgunud.

Kriminaalmenetlust alustati eile hommikul vabaduse võtmise paragrahvi alusel, sest esialgu ei olnud teada, mis täpselt juhtus. Kriminaalmenetluse kvalifikatsiooni võib seoses uute asjaolude ilmnemisega muutuda. Uurimist juhib Viru ringkonnaprokuratuur. 

Copy
Tagasi üles