Kohus keelas «Pealtnägijal» saatelõigu näitamise

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

ETV saade «Pealtnägija» teatas oma Facebooki lehel, et kohus keelas eilse saate ühe loo näitamise.

«Nimelt pöördus eilses saates figureeriva 6-aastase «Oliveri» ema kohtusse ja sai hagi tagamise määruse, mille alusel ei tohi neid puudutavat lugu näidata,» kirjutab telesaate meeskond sotsiaalmeedias.

Lugu rääkis sellest, et erivajadustega eelkooliealiste laste arv on Eestis lühikese ajaga kahekordistunud, kuid õiguskantsleri hinnangul ei tagata paljudes omavalitsustes neile vajalikke teenuseid. Näitena tõi saade «Oliveri» kaasuse.

«Kuna keelav kohtumäärus jõudis telemajja eile õhtul, vahetult enne saadet ja me ei jõudnud sellele reageerida, läks lõik siiski eetrisse, aga kordustest jääb see välja kuni määruse kehtivuse lõpuni või kohtuvaidluste tulemuseni,» seisab postituses.

Määruse tõttu jääb täna keskpäeval ära eilse «Pealtnägija» kordus ning homme ja ülehomme eetrisse minevad kordused on mõnevõrra lühemad.

Pole esimene kord

See on saate ajaloos teine kord, kui kohus saatelõigu näitamise keelab. Mullu oktoobris keelas Harju maakohus «Pealtnägija» loo, mis keskendus mereväega seotud kohtuasjale.

Toona ütles Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa Postimehele, et on selge, et kui kohtumäärus näeb ette, et «Pealtnägija» ei tohi täna üht saatelõiku eetrisse lasta, tuleb seda täita. Harju maakohtu esimees Helve Särgava märkis aga, et juhtumid, mille puhul kohus on keelanud ajakirjandusliku materjali ilmumise, on Eestis väga erakordsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles