Manilaiul valitseb ehituskaos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Väike Manilaid mandri ja Kihnu vahel on eredaks näiteks sellest, kuidas kohalikud omavalitsused on jõuetud ebaseaduslikult kerkivate ehitiste vastu.

Manilaiul on neli majakest, mis ei tohiks seal seista, sest kerkisid ehituskeeluvööndisse lubadeta, kirjutab tänane Postimees.

«Teevad valmis, siis teevad planeeringu. Nii see vist rikkuritel käib. Meie, saare elanikud, vahtigu pealt!» kirus kohalik Einar.

«Kõik tuleks puhtaks teha, nagu oli enne. Mitte nii, et igaüks tuleb, paneb siia püsti, hakkab lambaid pidama ja kama kõik.»

Keskkonnainspektsiooni peadirektori asetäitja Olav Avarsalu möönis, et ebaseaduslike ehitistega on tegelikult probleeme üle Eesti. Ta märkis, et õiguskuulekust on halvendanud palju kõlapinda leidnud pretsedendid, kus juba valminud ehitised seadustatakse tagantjärele – see annab signaali, et nii on võimalik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles