Jahimehed nuputavad, kuhu kadus autolt surmava löögi saanud metssiga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga
Metssiga Foto: Küllike Rooväli

Saaremaal Kuressaare–Laimjala maanteel Pireti kivi juures sõitis esmaspäeva õhtul sõiduauto otsa metsseale. Kohalike jahimeeste imestuseks oli siga aga nende kohalejõudmise ajaks kadunud.

«Eks see sea kadumine oli meilegi müstika. Seast teatamise ja meie kohale jõudmise vahele jäi paarkümmend minutit, aga kadunud ta oli,» ütles Saarte Häälele Laimjala jahiseltsi juhatuse liige Vilmar Rei.

Kuna metssiga õnnetuspaigas enam polnud, hoiatas Vilmar Rei sotsiaalmeedia vahendusel, et piirkonnas on viimasel ajal tihti nähtud kummaliselt käituvat kulti ja seetõttu tuleks looma liha kasutamisel kindlasti teha ka trihhinelloosi proovid, et vältida halvimat.

Nimelt leidsid jahimehed teelt suuri kihvatükke, mis andis alust arvata, et tegu võis olla tolle kuldiga.

Rei märkis, et Laimjala jahimehed lasevad alati kõigilt kütitud metssigadelt proovid võtta. «Õnneks ei ole meil viimastel aegadel positiivseid tulemusi proovidele olnud, kuid kunagi ei või teada,» hoiatas ta, et kes iganes metssea avariikohast kaasa viis, seda enne proovide tegemist söögilauale ei paneks.

Seaga kokku põrganud autos jäid inimesed terveks, kuid sõiduk sai kõvasti kannatada. Siga sai surma, aga kadus imelikul moel. Vaata pilte ja loe lähemalt siit: Surnud siga «jalutas» avariipaigalt ära

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles