Ilves ja Kupce abielluvad jaanuari alguses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja kihlatud Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves presidendi plaadiesitluse peol
Äsja kihlatud Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves presidendi plaadiesitluse peol Foto: Sander Ilvest

Jaanuari alguses toimub president Toomas Hendrik Ilvese ja tema lätlannast kihlatu Ieva Kupce abielu sõlmimine.

Kiriklik laulatus toimub 2. jaanuaril Eestis.

Detsembri alguses sai teatavaks, et tänavu aprilli lõpus Evelin Ilvesega abielu lahutanud president Toomas Hendrik Ilves kihlus novembri keskel lätlanna Ieva Kupcega. Presidendi pressiesindaja Toomas Sildam kinnitas Ilvese ja Kupce laulatuse toimumist 2. jaanuaril ja lisas, et Ilvese ja Kupce soovil toimub laulatus kitsas perekondlikus ringis.

Ieva Kupce on Läti kaitseministeeriumi küberjulgeolekupoliitika koordineerimissektsiooni juht. Ta tegeleb 2012. aastast Läti küberkaitsega. Ta on osalenud 2006. aasta NATO tippkohtumise korraldamisel Riias, töötanud Läti NATO-esinduses ning Euroopa Liidu eriesindaja nõunikuna Bakuus.

President Toomas Hendrik Ilves märkis detsembri keskel, et kui ta peaks oma lätlannast pruudi Ieva Kupcega abielluma veel enne tema presidendiaja lõppu, loobub Kupce talle seadusega võimaldatavatest hüvitistest.

Ilves kirjutas detsembri keskel sotsiaalmeedias, et kihus Kupcega on üks samm suvel alguse saanud kahe vaba inimese lähedases suhtlemises. «Meie meilboksid ja mobiilid on täis õnnitlusi, mille eest suur tänu, ning ka ohtralt küsimusi. Palun andke meile nüüd aega ja ruumi teha üks otsus korraga,» märkis Ilves toona.

«Küll aga tean, et kui me enne minu presidendiaja lõppu abiellume, jätkab Ieva töötamist oma senises valdkonnas. Mistõttu olgu ettevaatavalt kohe ära öeldud, et ta ei vaja siis täiendavaid hüvitisi ning loobub nii igakuisest esindustasust, sekretärist kui ka ametiautost,» lisas Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles