Üleeile surmaga lõppenud avarii paigas on ka varem juhtunud inimelusid nõudnud liiklusõnnetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal juhtus 4. jaanuaril 2016 ränk õnnetus, milles hukkus kaheaastane laps.
Ida-Virumaal juhtus 4. jaanuaril 2016 ränk õnnetus, milles hukkus kaheaastane laps. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Üleeile juhtus Tallinna-Narva maantee 191. kilomeetril ränk liiklusõnnetus, mille tagajärjel kaotas oma elu kaheaastane laps. Vaid kilomeeter sündmuspaigast eemal juhtus kolm aastat tagasi samuti surmaavarii, kirjutas venekeelne Postimees.

4. jaanuaril kella 15.40 ajal juhtus Ida-Virumaal Vaivara vallas liiklusõnnetus, kus Narvast Sillamäe poole sõitnud Volkswagen põrkas kokku sõiduautoga Audi, mis liikus Tallinnast Narva suunas.

Volkswageni roolis oli 38-aastane mees ja kaasreisijatena olid sõidukis 33-aastane naine, kaheksa-aastane tüdruk ja kaheaastane poiss. Audi roolis oli 28-aastane mees ja kaasreisija oli 27-aastane naine.

Õnnetuses said viga kõik kuus inimest. Kannatanud toimetati Ida-Viru keskhaiglasse. Kahjuks osutusid kaheaastase lapse vigastused surmavaks.

Haigla kommunikatsioonijuhi Ülo Veldre sõnul on Vene kodanikest 28-aastane mees ja 27-aastane naine siiani raskes seisundis, samuti Volkswagenit roolinud 38-aastane mees. Kaheksa-aastane laps on veel haiglas meedikute järelevalve all ja tema ema, 33-aastane naisterahvas on lastud kodusele ravile.

Ühe kohaliku autojuhi sõnul juhtus kokkupõrge arvatavasti siis, kui üks õnnetusse sattunud sõidukitest sooritas möödasõitu, olgugi et sel teelõigul on keelatud seda teha. Juhi ja politsei kinnitusel paigaldati sinna vastav liiklusmärk kolm aastat tagasi pärast üht traagilist õnnetust, mis juhtus ka kokkupõrke tagajärjel.

Traagiline avarii Sillamäe lähistel. Foto: Lugeja pilt
Traagiline avarii Sillamäe lähistel. Foto: Lugeja pilt Foto: Postimehe lugeja

2013. aasta 8. detsembril juhtus Tallinna-Narva maanteel 190. kilomeetril sõiduauto Opel ja veoauto Volvo vahel traagiline avarii. Õnnetus juhtus, kui Narva suunas liikunud Opelist sooritati möödasõit. Manöövri sooritanud sõiduauto riivas ümberreastumisel Opelit, mis kaotas juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku veokiga. Liiklusõnnetuse toimumiskohas olid teeolud väga libedad.

Opelis olnud 35-aastane mees ja 43-aastane naine surid sündmuskohal. Sõiduauto roolis olnud 44-aastane naine ning temaga koos autos viibinud kahe- ja kolmeaastased tüdrukud toimetati haiglasse. Kaks päeva hiljem kahjuks vanem tüdruk suri.

Kõik sõiduautos olnud inimesed kasutasid turvavööd, lastel kasutati korrektset turvavarustust. Veoauto juht vigastada ei saanud, juht oli õnnetuse hetkel kaine.

Paljude kohalike autojuhtide hinnangul on möödasõit sel teelõigul tõesti ohtlik, sest tee on seal ebaühtlane. «Tee võib seal tõesti olla sirge, aga künklik, mistõttu enne möödasõitu ei pruugi tähele panna vastutulevaid sõidukeid. Sestap on õige, et sinna on liiklusmärk üles pandud,» rääkis venekeelsele Postimehele staažikas Narva autojuht.

«Üleeilse avarii asjaolud selgitatakse välja kriminaaluurimise käigus. Vaivara vallas olid ilmastikukolud neljapäeval pärastlõunal avarii ajal väga halvad. Sadas lund, mis piiras juhtidel nähtavust,» ütles politsei Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo.

«Sellistes olukordades peaksid juhid olema veendunud, et nad on valinud sobiva kiiruse, aga samuti selles, et nad viivad turvaliselt lõpule oma manöövrid. Lisaks peaksid juhid tegema esiakna ja –laternad lumest puhtaks, parandamaks nähtavust. Nii palju, kui see on võimalik, et oleks parem ülevaade võimalikest takistustest, aga samuti võimalikest liikumistest jalakäijate teel,» lisas Jaggo.

Ida-Virumaa avarii, kus hukkusid kaks naist Foto: PPA
Ida-Virumaa avarii, kus hukkusid kaks naist Foto: PPA Foto: Politsei

8. detsembrit võib nimetada halvaendeliseks kuupäevaks Tallinna-Narva maanteel. Nimelt 8. detsembril 2011. aastal juhtus 181. kilomeetril samuti traagiline liiklusõnnetus, kui veoautol Scania lõhkes esirehv, mille tõttu kaldus sõiduk vastassuunavööndisse ja põrkas kokku sõiduautoga Nissan.

Laupkokkupõrke tagajärjel hukkusid sõidukit juhtinud 39-aastane naine ja koos temaga autos viibinud 74-aastane naisterahvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles