Laevakaitsja ema kohtuotsusest: see on uskumatu!

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Indias
Laevakaitsjad Indias Foto: Tairo Lutter

Laevakaitsja Lauri Aderi ema Maret Veikat nimetas uskumatuks tänast India Tuticorini kohtu otsust, millega mõisteti teiste seas 14 Eesti kodanikku viieks aastaks vangi.

«See otsus on uskumatu,» ütles ta. «Pea on absoluutselt tühi. Õigemini, see asi pole mulle kohale jõudnud.»

Veikati sõnul ei saa sellist kohtuprotsessi õigeks pidada, sest istungid toimusid valdavalt kohalikus keeles ja laevakaitsjatel polnud tõlki. «Minu arust tuleks see protsess nullistada, käis ju see tamiili keeles! Aga ei aita riik ega buddha. Mehed pidid ütlustele alla kirjutama, aga isegi hindud ei teadnud, millele nad alla kirjutasid,» rääkis ta.

Tuticorini kohus mõistis täna 2013. aastal kinni võetud 35 laeva Seaman Guard Ohio meeskonna liiget, nendest 14 eestlast, viieks aastaks vangi. Praegu uuritakse armuandmise protseduuri ja kohtuotsuse edasikaebamise võimalusi. Samuti uuritakse, kas laevakaitsjaid saaks kautsjoni vastu vabastada. 

India suursaadik Eestis ja Soomes Ashok Kumar Sharma kinnitas oktoobris, et isegi kui kohus peaks mõistma 14 laevakaitsjat süüdi, annab India valitsus neile armu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles