Mägrakaamera on kummutanud tänavusest aasta loomast mitu käibetõde

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäger
Mäger Foto: SCANPIX

Käesoleva aasta looma mägra kohta ei ole väga palju teada, sest loom on pelgliku eluviisiga, kuid Eestis on mägrakaamera, mille abil on huvilised selle looma elust juba kaks aastat osa saanud.

2016. aasta loomaks valitud mäger sööb kõike, mis nina ette jääb, alates vihmaussidest, konnadest ja linnumunadest ning lõpetades taimedega, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Saaremaal asuv mägrakaamera on nihutanud paigast mitu käibetõde, esiteks selle, justkui oleks mäger vaid videviku- ja ööloom.

«RMK mägrakaamerat jälgides tuli välja, et nad askeldavad ka täiesti keskpäeval. Teadagi on suvel valget aega rohkem kui pimedat, aga siiski - lauspäikesega toimetasid ja korrastasid oma urgu seal. Teine asi, mida võis sealt välja lugeda, on see, et kui mägrad paarituvad, siis nad võtavad selle väga tõsiselt ette ja see kestis kaamera ees lausa poolteist tundi,» selgitas zooloog, mägrakaamera jälgija Tiit Hunt.

Lugu jätkub siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles