Galerii: merejää paksust katsetama läinud noormehe auto vajus läbi jää

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hilisõhtul lõppes Läänemaal Rohukülas merejää paksuse katsetamine ühele noormehele küllaltki õnnetult, kui tema auto merepõhja vajus. Samas aga võib juhtumit teiselt poolt jällegi õnnelikuks pidada, sest ükski inimene viga ei saanud.

Ööl vastu tänast kell 00.36 anti häirekeskusele teada, et Rohuküla sadama juures on auto umbes 100 meetri kaugusel kaldas läbi jää vajunud. Teataja sõnul inimeste elud ohus polnud ja sõiduk toetus ratastega põhja, edastas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Sündmuskohale sõitnud välijuht kontrollis olukorda ja juhi joovet. Kohapeal selgus, et sõidukit juhtinud 24-aastane mees oli kaine ja enda sõnul soovis minna jää paksust proovima. Vastavalt kokkuleppele pidi omanik hommikul ise puksiiri tellima ja sõiduk tuuakse kaldale.

Politsei tuletab meelde, et hoolimata külmadest ilmadest on piirkondi, kus jää paksus ei ole piisav, et seal peal kõndida või sõiduvahenditega liikuda. Sõiduautodega soovitabp politsei liikuda jääl vaid selleks ette nähtud ja kontrollitud jääteel, näiteks on Lääne prefektuuri haldusalas avatud ametlik jäätee Noarootsi ja Haapsalu vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles