Toomas Vitsuti hinnangul pole Keskparteil ühtegi aseesimeest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlasest riigikogu liige Toomas Vitsut.
Keskerakondlasest riigikogu liige Toomas Vitsut. Foto: Toomas Tatar / Postimees / Scanpix

Riigikogu Keskfraktsiooni liikme ja Tallinna linnavolikogu endise esimehe Toomas Vitsuti hinnangul pole Keskerakonnal praegu ühtegi aseesimeest, sest kongress kinnitas ebaseaduslikult vastu võetud põhikirjamuudatused.

«Vana põhikirja järgi sai olla kaks aseesimees,» selgitas Vitsut neljapäeval BNS-ile. «Et kohtu registriosakond muudatusi ei registreerinud, siis oleks pidanud kongressil nimetatama kaks aseesimeest. Kuna nimetati neli aseesimeest, siis me ei saa öelda nii, et vana põhikiri kehtib ja valime neist neljast kaks välja. Nimetati neli aseesimeest ja kuna kohus leidis, et need parandused ei kehti, siis meil pole ühtegi.»

Keskerakonna põhikirja registreerimisest keelduva kohtumääruse kohaselt selgub 29. novembril peetud Keskerakonna kongressi väljavõttest, et põhikirja kinnitamise poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodusta nõutavat kahekolmandikulist häälteenamust kongressil osalenud 1031 hääleõigusega saadikust.

Keskerakonna kongressil Kadri Simsoni ees häälteenamusega esimeheks saanus Edgar Savisaar nimetas partei aseesimeesteks Jaanus Karilaiu, Olga Ivanova, Siret Kotka ja Yana Toomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles