Raplamaal ründas metssiga jahimeest

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kehtna jahimeeste rühmaga Raplamaal ajujahti pidanud Avo Toomla sattus metssea äkkrünnaku alla. Kogenud kütile tuli uluki käitumine sedavõrd ootamatult, et loom vigastas meest üsna tõsiselt, kirjutab Raplamaa Sõnumid.

Tosinkond Kehtna jahindusklubi meest seadsid möödunud laupäeval end loomi jahtima Kehtna valla Vastja kandi metsades. «Minu koer jälitas teda (metssiga - toim.) ning liikusin haukumise peale aina edasi. Kuuldud haukumise järgi teadsin, et siga on ohutus kauguses. Nii umbes kümme kuni paarkümmend meetrit,» kirjeldas Toomla. «Ma ei saanudki aru, kuidas ta mulle nii lähedale sai, et ma üldse ei kuulnud. Ei olnud kuulda ka mingit metsaraginat,» jätkas kütt.

Toomla arvas, et ilmselt tunnetas siga, et ta on sisse piiratud ning tal tuleb piiramisrõngast välja murda. Metsseakult äsas kihvaga Toomlale jalga ja tema sõnul selgus traumapunktis hiljem, et rünnak oli lõppenud pindluu mõraga. «Käin nüüd karkudega. Arst arvas, et kui hästi läheb, tuleb nii liikuda kolm nädalat. Juhul kui põletikku ei teki,» kõneles Toomla.

Meest rünnanud kult põgenes, kuid teised jahilised said looma hiljem siiski kätte.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles