Mees mõisteti 15-aastase tüdruku kupeldamises süüdi, karistada said ka kliendid

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald. Foto on illustratiivne
Vägivald. Foto on illustratiivne Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Kohus mõistis eile lühimenetluse käigus 32-aastase Ott Variku süüdi oma 15-aastase tüdruksõbra kupeldamises. Karistada said ka kliendid.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas 32-aastast Otti alaealise kupeldamises ning veel kolme meest alaealiselt seksi ostmises.

Süüdistuse järgi mõjutas varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Ott endaga lähisuhtes olevat 15-aastast tüdrukut 2014. aasta lõpus prostitutsiooniga tegelema ning korraldas tüdruku kohtumisi klientidega.

Klientide leidmiseks lõi Ott portaali iha.ee kasutajakonto, kus ta kannatanu nimel esinedes otsis kliente, pidas nendega hinnaläbirääkimisi ja leppis kokku kohtumisi.

Lisaks esitas prokuratuur kolmele varem kriminaalkorras karistamata mehele süüdistuse alaealiselt seksi ostmises

Harju maakohtu 19. jaanuari otsusega mõisteti kõik neli kohtualust süüdi. Otile määras kohus lõplikuks karistuseks ligi kahe aasta pikkuse reaalse vangistuse. Seksi ostnud meestele määrati karistuseks kuue kuu pikkune vangistus tingimisi ühe aasta pikkuse katseajaga.

Otsuse võib 15 päeva jooksul edasi kaevata. 

Kui kupeldamine on Eesti õigusruumis olnud alati ebaseaduslik, siis alates 2013. aastast on karistusseadustiku paragrahvi 145 kohaselt illegaalne ka alaealiselt seksi ostmine. Antud juhul rakendati aga paragrahvi 145 teadaolevalt esimest korda mitte-pedofiilise kuriteo toime pannud isiku suhtes, vahendas ERRi uudisteportaal «Pealtnägijat».

On märkimisväärne, et kui ühe juhtumi puhul oli enda 15-aastase tüdruksõbra kupeldajaks 32-aastane Ott, siis teise kaasuse puhul pakkus oma 17-aastase tüdruksõbra «teenuseid» vaid 16-aastane Egert.

Vanemprokurör Leelet Kivioja ütles, et Oti tüdruksõbra puhul oli tegemist täiesti tavalise 15-aastase tüdrukuga, ehkki tema läbisaamine emaga ei olnud tõenäoliselt kõige parem, mistõttu hakkaski ta otsima tuge väljast poolt kodu ning leidis Oti.

Kui Oti tüdrukul oli kodus ja koolis raskusi, siis Egerti ohvriks langenud tüdruk, kes elab väikeses Harjumaa asulas, oli hea õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles