Jaansoni õnnepaik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Raigo Pajula

«Ateena olümpia on ilus ajalugu. Siin olles ma sellele ei mõtle. Nüüd on juba uus võistlus, millele keskenduma peab,» rääkis Jüri Jaanson, kes neli aastat tagasi astus samas kohas OMil poodiumi teisele astmele. Toona tegi ta seda paarisaerulisel ühepaadil.


Peagi 43-aastaseks saava Jaansoni sõnul on võistluspaik sama maagiline kui varem. Ent ümbruskond on vanameistri sõnul tublisti muutunud.


«Varem olid siin suured tribüünid. Siin keskel oli pressikeskus, mida samuti enam pole. Nüüd on muru kõrbenud ja kuiv. Ümbruskond isegi pisut kõle,» võrdles Jaanson.


Kui olümpiamängude ajal olid tribüünid pealtvaatajatest tulvil, siis nüüd istus sealsamas vaid kaks politseinikku ning kamp viie- kuni kuueaastaseid lasteaialapsi koos kasvatajatega.  Hiljem lisandus neile ka mõned eri vanuseklassides kooliõpilased. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles