Armee maasturiga jalakäija alla ajanu sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada..
Ülekäigurada.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Harju maakohus mõistis esmaspäeval tingimisi vangi noormehe, kes ajateenijana kaitseväe maasturit kasutades sõitis mullu talvel otsa sõiduteed ületanud naisele, põhjustades talle raskeid vigastusi.

21-aastane Roman Netšiporuk mõisteti süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, milles kannatanu raskeid vigastusi sai. Noormehele määrati pooleaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Ühtlasi tuleb tal hüvitada kannatanu esitatud tsiviilnõue 70 000 krooni ulatuses, samuti tasuda sundrahaks 6525 krooni ja kaitsjatasu ning menetluskulude katteks kokku veidi üle 3700 krooni.

Õnnetus juhtus mullu detsembris, kui logistika pataljonis aega teeninud Netšiporuk istus õhtusel ajal kaitseväe Mercedese maasturisse, et sõita Paldiski sadamast Tallinnasse Marja tänavale väeossa.

Lähenedes Paldiski maantee ja Õismäe tee ristmikule, ei vähendanud ta piisavalt sõidukiirust ning sõitis otsa vöötrajal teed ületanud naisele. Jalakäija sai kokkupõrkes raskelt vigastada.

Hiljem selgus, et Netšiporuk omas algaja juhi juhilubasid ning sõitis antud Mercedesega esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles