Hõbemägi: allikakaitseseadus oli valimiseelne temp

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikakaitseseaduse eelnõu vastu protestisid tühjade külgedega nii eesti- kui venekeelsed lehed.
Allikakaitseseaduse eelnõu vastu protestisid tühjade külgedega nii eesti- kui venekeelsed lehed. Foto: Toomas Huik

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et tema arvates oli allikakaitseseaduse ümber käinud kisa-kära valimiseelne temp.

«Omavahel paistavad olema seotud võlakaitseseadus kui ka see nn allikakaitseseadus, mis iseenesest polegi omaette seadus vaid kolme seaduse muudatused. Tundub, et see oli selline valimiseelne temp, kus igaüks sai midagi, mis vaja,» ütles Hõbemägi.

«Mul on selline teooria, et see mis lõppude lõpuks vastu võetakse ongi täpselt see, mida justiitsminister tahtis. Kogu vahepeale kisa-kära näitab seda, et selle konkreetse seaduse ette valmistamine oli selgelt tugeva poliitilise kontrolli all,» ütles Hõbemägi.

Hõbemägi märkis, et IRLil ja Reformierakonnal oli vaja saavutada oma kokkulepe ning ühegi teise osapoole kisamine ei lugenud.

«Varemgi on seadustesse nn «parte» sisse pandud. Kui tahad oma asja läbi viia ja üldsuse tähelepanu kõrvale viia, siis topi sinna midagi sellist, mille üle hakatakse karjuma. Paistab, et täpselt samasuguse kavaluse tegi ka justiitsministeerium,» arvas Hõbemägi.

«Pandi natuke pipart peale, kõik hakkasid aevastama, aga kont mida taheti, jäi alles,» kirjeldas Hõbemägi.

BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar arvas, et see võistlus on nüüd läbi. «Ja mul ei ole põhjust kahelda Ülle Madise sõnades, et kohtusse pöördumine ja suure ennetava trahvi välja nõudmine ei ole üldse kerge ja lihtne protsess. See on rahaliselt riskantne ja keeruline ja ilmselt suurem osa mõistlikke advokaate seda ka ei soovita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles