Juhiloata traktorisõidu keeld võeti liiklusseadusest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev traktor künnab põldu, mitte asfalti.
Pildil olev traktor künnab põldu, mitte asfalti. Foto: SCANPIX

Liiklusseaduse muudatused välja töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium loobus punktist, mis keelas ilma juhiloata ka väljaspool teed mootorsõidukeid juhtida.

«Muudatus tähendanuks, et näiteks kodupõllul traktoriroolis toimetav perepoeg või noor autosportlane harjutusväljakul peaksid omama juhiluba, mis aga on vanuse tõttu võimatu,» sõnas riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas.

Esialgu põhjendas ministeerium, et sellist regulatsiooni on vaja liiklusohutuse tagamiseks. Klaas ütles, et selline säte oleks selge ülereguleerimine ja pole mõtet tegeleda teemaga, kus probleeme pole. Tema kinnitusel on tänaseks ministeerium oma ettepanekust loobunud.

Majanduskomisjonile esitatud täiendavas analüüsis märkis majandusministeerium, et paljudes riikides väljaspool teed liigeldes juhtimisõiguse tõendamise nõuet pole ning traktoriga seotud õnnetused ei ole juhtunud mitte niivõrd põllul kui traktori peale või sealt maha tulles ning remonditööde käigus. Klaasi sõnul näitas täiendav analüüs, et esmane ettepanek ei olnud piisavalt läbi kaalutud.

Klaas tundis heameelt avaliku diskussiooni üle sellel teemal ja ütles, et kindlasti arvestab majanduskomisjon kõlanud argumentidega ühe või teise parandusettepaneku kohta eelnõuga edasi töötades. Liiklusseaduse parandusettepanekuid arutab majanduskomisjon järgmisel nädalal.

Täna jätkab riigikogu liiklusseaduse muudatuste esimest lugemist, mis jäi eile istungiaja lõppemise tõttu pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles