Lumetormis on juhtunud rohkelt liiklusõnnetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu
Lumesadu Foto: Toomas Huik

Politsei on täna kella 15 seisuga Eestis registreerinud ligi 55 liiklusõnnetust, kolmes neist said inimesed kannatada. 

Politsei pressiesindaja sõnul ei ole selliste ilmaolude puhul number väga ebatavaline, küll aga on see kindlasti suurem kui heade tee- ja ilmastikuoludega. Pressiesindaja lisas, et tõenäoliselt muutub olukord veel hullemaks.

Seni on õnnetustes vigastada saanud kaks jalakäijat ja üks autojuht. Hommikul kell 8 sai Tartus Aardla tänaval autolt löögi ülekäigurajal teed ületanud 33-aastane naine ja kella 10.30 sai Türil Tallinna tänaval autolt löögi jalakäija. Mõlemad jalakäijad toimetati haiglasse.

Kell 13.10 juhtus liiklusõnnetus Põltsamaa vallas Tallinna-Tartu maantee 125. kilomeetril, kus 23-aastase naise juhitud sõiduauto sõitis tagant otsa vasakpööret oodanud veoauto haagisele. Sõiduauto juht sai õnnetuses viga ja ta toimetati haiglasse.

Maanteeinfokeskus andis teada, et Lõuna-Eestis alanud lumesadu ja tuisk on laienenud üle Eesti ning liiklemine on muutunud raskendatuks. Piiratud on nähtavus, seda nii eessõitvate autorataste alt ülespaiskuva lumetolmu kui pinnatuisu tõttu.

Põhi– ja suuremad tugimaanteed on lumised ja libedad, kohati puhaste sõidujälgedega, kuid kinnisõidetud lumega sõidujälgede ja radade vahel. Lumiste ja libedate teeolude tõttu võib esineda raskesti läbitavaid lõike kõrvalmaanteedel.  

Maanteeinfokeskus paneb autojuhtidele südamele, et libedusega tuleb suuremal või vähemal määral arvestada kõikjal ning valida tuleks tee –ja ilmaoludele sobiv sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles