ERR.ee: Kunnase hinnangul võib Simmi tekitatud kahju olla väga suur

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnas.
Leo Kunnas. Foto: Toomas Huik.

Reservkolonelleitnant Leo Kunnas hindab riigireetmises süüdistatava endise kõrge riigiametniku Herman Simmi tekitatud potentsiaalset kahju väga suureks.

Ehkki avalikkusele pole täpsemalt teada, milles Herman Simmi süüdistatakse, töötas ta ekspertide hinnangul suurima tõenäosusega Venemaa heaks. Valdkondi, mis võiksid Vene luuret huvitada, leiab Eestist mitmeid, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Uudistesaate andmeil jõudis teave Simmi väidetava spioneerimise kohta Eestini kõige tõenäolisemalt meie NATO liitlastelt ning NATO on ka organisatsioon, mis võis tema värbajat potentsiaalselt kõige rohkem huvitada.

«Tema kaudu käis läbi kõikide salastustasemete NATO info, mis Eestisse üldse on saabunud ja tal oli absoluutne ligipääs infole. Kui see kahtlustus leiab kinnitust, siis potentsiaalne kahju võib olla väga suur, sest kogu NATO salastatud info, mis meilt läbi käis, võis lekkida,» nentis Kunnas.

Kunnas märkis, et Simm võis igasugust infot lugeda ka nii, et ta ei pruukinud alla kirjutada, kui oli mingi dokumendiga tutvunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles