Reporter.ee: Pikaro peab Simmi edevaks inimeseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endise keskkriminaalpolitsei abidirektori ja siseministeeriumi kriminaaljälituse töötaja Koit Pikaro sõnul ei olnud Herman Simm mõjutatav, aga ta oli edev.

«Ta oli selline inimene, kes armastas näitemängu peale oma elu või tegevuse rajada,» iseloomustas Pikaro Reporter.ee'le. «Tema olevust näitab rohkem ehk see, et ta tahtis alati ennast näidata ja talle pakkus mõnu kellegi kohta halvasti ütlemine.»

Simmi endised kolleegid iseloomustavad uudistesaate teatel teda kui paranoilist isikut, kes käis ka sünnipäevadel kuulivestiga, hoidis oma töölaua asjadest puhtana, et keegi sinna midagi kõrvalist sokutada ei saaks ja ei helistanud kunagi oma kontorist, vaid kasutas selleks tänaval asuvaid telefoniautomaate.

Riigiprokuratuuri taotlusel ja Harju maakohtu loal vahistati eile endine kõrge riigiametnik Herman Simm, keda kahtlustatakse salastatud teabe ebaseaduslikus kogumises ja selle edastamises välisriigile.

Samuti vahistati Simmi abikaasa Heete, keda kahtlustatakse riigireetmisele kaasaitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles